درباره اتاق
خدمات الکترونیک
معرفی استان
تشکل ها
فعالین اقتصادی

نشست خبری هیئت رئیسه اتاق بازرگانی صنایع ، معادن و کشاورزی گرگان با اصحاب رسانه

دسته بندی اخبار / 1401/2/28

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی گرگان، چوپانی در نشست با اصحاب رسانه، بیان کرد : اقدام دولت سیزدهم در اصلاح ارز ترجیحی و واریزی یارانه نقدی به هر نفر در دهک های اول تا دهم دستمریزاد دارد که در واقع برنامه ریزی برای سلامت سازی اقتصاد کشور صورت گرفته است.

علی محمد چوپانی رییس اتاق بازرگانی صنایع معادن و کشاورزی گرگان، گفت : در گذشته کشاورزان ما به دولت یارانه می دادند و اخیرا هرچه قیمت جهانی است در دلار نیمایی ضرب می شود  و قیمت خرید تضمینی محصولات کشاورزی مشخص می شود.

وی افزود: این در حالی است که اتاق بازرگانی کار کارشناسی کرده بود به ازای هر نفر باید 2 میلیون و ۵۰۰ ریال کمک نقدی بابت اصلاح ارز ترجیحی توسط دولت پرداخت شود.

چوپانی، افزود : سرانه مصرف  خانوار روغن ۱.۵ کیلو، آرد ۸.۵ کیلو و مرغ دو کیلوگرم است و سال گذشته دولت  ارز برای کالاهای اساسی اختصاص می داد.

رییس اتاق گرگان، افزود: ۳۲۰ هزار تومان مابه تفاوت ارز ۴۲۰۰ تومان و ارز آزاد است و ۳۰۰ هزار میلیارد تومان از این پول را یارانه می دهد و چیزی دولت اینجا ایدش نمی شود از اجرای طرح مزبور این است که به سود کشور بوده و برنامه ریزی برای سلامت سازی اقتصاد کشور است.

چوپانی در اصلاح ارز ترجیحی تاکید  و اضافه کرد: پوشش کامل این طرح سبب حذف قاچاق کالای اساسی یارانه دار به کشورهای همسایه، فراهم شدن زمینه بازسازی صنعت تولید از محل صرفه جویی در واردات کالاهای اساسی به کشور، حمایت از بنگاه های اقتصادی از جمله مزایای موثر آن است.

وی گفت: قیمت روغن نیز تنی دو هزار یورو است و سالانه ۱.۵ ملیارد یورو قاچاق روغن را شاهد هستیم و با اجرای این طرح قاچاق دیگر مقرون به صرفه نخواهد شد و این عدد صرفه جویی می شود.

چوپانی  بیان کرد: در بحث توزیع آرد یارانه ای  حیف و میل اتفاق می افتاد و با آزادسازی ارز  جلوی این حیف و میل گرفته شده است.

چوپانی تاکید کرد: دولت رئیسی جسارت داشت و آبرویش را گرو گذاشت و باید از این طرح حمایت کنیم بررسی های ما در اتاق بازرگانی نشان می داد دو میلیون تن آرد حیف می شد و اگر ۳۰ درصد صرفه جویی شود بین چهار تا پنج میلیارد یورو صرفه جویی برای دولت رقم می خورد.

وی افزود: سالانه ۲۲  میلیون تن  كالاى اساسى وارد کشور مي شود كه با حذف ارز ترجيحى امكان قاچاق به كشورهاى همسايه توجيه نخواهد داشت همچنین نزدیک به سى درصد از حجم واردات كالاى اساسى كاسته خواهد شد و صرفه جويى ارزى آن معادل چهار تا پنج ميليارد يورو خواهد بود كه از محل اين صرفه جويى ميتوان صنعت كشور ويا زير ساخت ها را باز سازى نمود

وی خاطرنشان کرد: بنگاه های اقتصادی ما دچار اضمحلال سود بودند پیش بینی ما این است که این طرح به خیر می انجامد

 

لزوم سرمایه گذاری در راه آهن اینچه برون - شاهرود

رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گلستان در بخش دیگری گفت: تسریع در ایجاد راه آهن اینچه برون - گنبدکاووس - آزادشهر - شاهرود و اتصال کشورهای آسیانه میانه به جنوب کشور بسیار ضروری است.

چوپانی افزود: اجرای این طرح در مقایسه با ایجاد راه آهن اینچه برون - گرمسار ، صرفه جویی کلان در تخصیص اعتبار داشته و فقط با ۲۰۰ میلیون یورو سرمایه گذاری، دسترسی مازندران و گلستان را به شاهرود و جنوب کشور فراهم می کند.

چوپانی، کوتاه شدن ۵۲۰ کیلومتر مسیر ریلی، کاهش حمل بار از ۲۵ روز به پنج روز، کاهش چشمگیر هزینه اتصال اینچه برون به شاهرود، جابجایی سالانه ۲۴ میلیون تن کالا به صورت رفت و برگشت از طریق این خط ریلی را از مهم ترین مزایای اجرای ساخت راه آهن اینچه برون - شاهرود برشمرد..

به گفته وی تا قبل از این توسعه و برقی سازی راه آهن اینچه برون - گرمسار از جمله طرح های مشترک ایران و روسیه بود تا با پشتوانه ۱.۲ میلیارد یورویی دولت روسیه اجرایی شودکه با پیگیری این اتاق در دولت دوازدهم متوقف شد.

این خط آهن در مرز اینچه برون به راه آهن بین المللی ایران - ترکمنستان - قزاقستان متصل می شود.

 

الویت صادرت کالا به کشورهای همسایه

یوسفی در کنفرانس مطبوعاتی بیان کرد: الویت فعالیت ها،  تقویت سرمایه گذاری در حوزه صادرات کالا از گلستان به کشورهای همسایه است.

امیر یوسفی نایب رییس اتاق بازرگانی صنایع معادن و کشاورزی گرگان افزود: شرکت در نمایشگاه های تجاری در کشورهای همسایه از جمله قزاقستان و ترکمنستان  و معرفی ظرفیت ها و محصولات تولیدی و دعوت از هیات های تجاری برای حضور در استان از جمله برنامه های مهم و در دست اجرا این اتاق با همکاری دستگاه های مرتبط است.

وی تاکید کرد: گلستان با داشتن گمرک اینچه برون و همسایگی با ترکمنستان و ورود به کشورهای آسیانه میانه، فعالیت سرکنسولگری قزاقستان در گرگان، برقراری پرواز گرگان  - آکتائو، تولید انواع محصولات کشاورزی از جمله ظرفیت ها برای توسعه صادرات کالا به شمار می رود.

به گفته وی پارسال برغم شیوع ویروس کرونا و اعمال محدودیت ها در صادرات کالا، ۲۰۳ میلیون دلار کالا از گلستان صادر شد که نسبت به مدت مشابه ۹۹ از ۴۶ درصد رشد داشته است

 

کمیسیون های اتاق بازرگانی تقویت می شود

مبصری در کنفرانس مطبوعاتی اظهار داشت:  امسال کمیسیون های اتاق بازرگانی استان به منظور شتاب دادن به توسعه منطقه ، تقویت خواهند شد.

دکتر رضا مبصری عضو هیئت رییسه اتاق بازرگانی صنایع معادن و کشاورزی گرگان، افزود: اکنون ۹ کمیسسیون تخصصی اتاق گلستان از جمله کشاورزی، سرمایه گذاری، انرژی، بانوان،دانش بنیان، جوانان، گردشگری و صنعت دایر شد و کمیسیون های گردشگری  و صنعت که جزو الویت های اصلی اتاق برای توسعه استان به شمار می رود، به زودی فعال تر خواهد شد.

به گفته وی اکنون ۱۰ عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی گلستان در کمیسیون های اتاق بازرگانی ایران عضو فعال بوده که نایب رییسی کمیسیون کشاورزی و رییس کمیسیون صادرات از آن جمله است.

فعالیت اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گرگان با بیش از ۸۰۰ بازرگان دارای کارت فعالیت، از ظرفیت های صادرات محصولات تولیدی بخش کشاورزی  استان گلستان به شمار می رود که اکنون این عده با ۳۰ کشور دنیا و به طور عمده با کشورهای همجوار آسیای میانه، صادرات کالا را انجام می دهند.

مبصری افزود: در بحث تولید نیز دو مبحث وجود داشت نخست تقاضا است که اگر گران شود و مصرف کننده آن را خریداری نکند چه اتفاقی رقم می خورد و گروه های متعددی در دولت در این خصوص تبادل نظر کردند.

وی گفت: با توجه به افزایش هزینه ها خود به خود قیمت تولید افزایش خواهد یافت و هزینه بالای ارز چهار هزار و ۲۰۰ تومانی باعث کسر بودجه می شود و در گذشته هم مردم یارانه دریافت می کنند و هم انکه یارانه تولید داده می شد ولی رضایتمندی وجود نداشت.

این فعال اقتصادی بیان کرد: راهکار نهایی که کارشناسان به آن رسیدن پرداخت یارانه نقدی پیش از حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی بود که بعد از سخنان رئیس جمهور  رقم خورد و دوم باید اعلام شود که کالاها گران می شود چرا که مصرف کننده باید با قیمت جدید کالاها را خریداری کند تا تولید کننده برای توزیع کالا سرمایه در گردش خود را تامین کند.

گلستان با بیش از ۲۰ هزار کیلومتر مربع وسعت و جای دادن هفت اقلیم از ۱۳ اقلیم دنیا در همسایگی سه استان مازندران، خراسان شمالی و سمنان و کشور ترکمنستان قرار دارد و در تولید محصولات کشاورزی از جایگاه ممتازی در کشور برخوردار است به طوری که بخش کشاورزی این استان ۲۱۴ هزار خانوار بهره بردار معادل ۳۸ درصد اشتغال خالص را به خود اختصاص داده است.

این استان شمالی در تولید ۱۶ محصول راهبردی کشور شامل دانه‌های روغنی کلزا، سویا و آفتابگردان، هلو، توتون و گوشت مرغ رتبه اول، گندم، چغندرقند و خرمالو مقام دوم، شلتوک(برنج)، پیله تر ابریشم، میگو و پنبه رتبه سوم، ماهیان پرورشی و خاویاری رتبه چهارم و جو و زیتون رتبه پنجم کشوری را دارد.

 گلستان علاوه بر ۶۶۷ هزار هکتار زمین کشاورزی ، چهار میلیون و ۲۰۰ هزار واحد دامی، بیش از یک هزار واحد پرورش مرغ،۴۵۲ هزار هکتار جنگل، ۸۶۲ هزار هکتار مرتع (شمال استان)، ۲۰ هزار هکتار اراضی ساحلی و اراضی مستثنیات و ۶۲ هزار و ۴۲۰ هکتار اراضی موات است و نقش به سزایی در رونق کشاورزی و گردشگری دارد.

 


https://edu.gccim.com/blog/1293

ارسال نظر

بالا