رییس اتاق بازرگانی گرگان:
اتاق مسئولیتی در قبال استفاده افراد از کارت بازرگانی ندارد/ فقط صادر کننده کارت هستیم
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گرگان اظهار کرد: اتاق بازرگانی فقط صادر کننده کارت بازرگانی به افراد است و در قبال استفاده از آن مسئولیتی ندارد.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی گرگان، امیر یوسفی در هشتمین جلسه هیات نمایندگان اتاق بیان کرد: بسیاری از افراد با استفاده از کارت های بازرگانی دیگران اقدام به فعالیت های تجاری می کنند که اتاق در این زمینه مسئول ندارد و فقط وظیفه صدور کارت برای اشخاص را بر عهده دارد که محدودیتی هم برای آن در نظر گرفته نشده است.
وی با اشاره به انتخاب استاندار جدید گفت: خوشبختانه پس از گذشت چند ماه یک استاندار بومی و آشنا به مسایل استان این سکان را به دست گرفته است و امید داریم رفع مشکلات اقتصادی استان را در اولویت فعالیت های خود قرار دهد.
یوسفی بیان کرد: تعامل استاندار با بخش خصوصی یکی از خواسته های این بخش است که شورای گفتگو دولت و بخش خصوصی نمونه بارز آن است.
وی ادامه داد: عقب افتادگی های گذشته استان با حضور استاندار جدید نیازمند یک عزم جدی است.
یوسفی در توضیح حضور اتاق گرگان در نمایشگاه های تخصصی متعدد چندماه گذشته هم گفت: نمایشگاه محصولات صادراتی که یکماهه پیش در مشهد برگزار شد ، یکی از نمایشگاه های پربازدید بود که هیات های تجاری در آن حضور داشتند و چند تن از تولید کنندگان مطرح استان نیز در این رویداد محصولات خود را به معرض نمایش گذاشته بودند که مورد استقبال هم قرار گرفت.
رئیس اتاق بازرگانی گرگان گفت: اتاق گرگان نیز در این نمایشگاه با ایجاد یک پاویون هر روز پذیرای حضور تولید کنندگان کشوری و هیات های تجاری از کشورهای مختلف بخصوص ترکمنستان و افغانستان که از همسایگان گلستان محسوب می شوند ، هم بود و در این جلسات رایزنی های اقتصادی بسیار پرباری با این هیات ها انجام شد که امید داریم با فعالیت استاندار جدید شاهد اتفاقات اقتصادی و تجاری خوبی با این کشورها باشیم.
وی افزود: نمایشگاه صنایع غذایی اینوکس کیش و نمایشگاه مناطق آزاد تجاری از دیگر نمایشگاه های سالجاری بودند که در نمایشگاه مناطق آزاد تجاری ، منطقه آزاد اینچه برون گلستان حضور پررنگی داشت و سرمایه گذاری، اجرای زیر ساخت ها و توسعه گمرکی در این منطقه از مهمترین مباحث دیدارها بود.
وی افزود: همزمان با تصویب منطقه آزاد اینچه برون چند منطقه دیگر نیز مصوبه اخذ کردند که امروز به دستاوردهای خوبی رسیده اند اما به دلیل آماده نبودن زیر ساخت ها در منطقه آزاد اینچه برون ، هنوز اتفاق تجاری چشمگیری رخ نداده است.
یوسفی در ادامه با اشاره به ناترازی صادرات و مشکلات دریافت تسهیلات بخش خصوصی از آن ها ، اظهار کرد: در گذشته ناترازی صادرات اعلام نمی شد اما سال گذشته اعلام شد که کشور نزدیک به ۱۷میلیارد دلار ناترازی در صادرات وجود دارد .
وی افزود: تخصیص ارزی از ۵۰۰هزار دلار به ۱۰۰هزار دلار رسیده و شاید همین مسأله یکی از دلایل استفاده از کارت های بازرگانی متعدد است.
یوسفی با اشاره به شورای عالی صادرات هم گفت: با نزدیک شدن به فصل زمستان به سمت ناترازی آب و برق می رویم و همواره قطعی برق بیشترین ضرر را به بخش تولید وارد کرده است.
وی افزود: از سوی دیگر سیاست های انقباظی بانکها عملا تولید کننده و صادرکننده را دچار مشکل کرده است و دریافت تسهیلات واحدهای تولیدی متوقف شده است.
یوسفی بیان کرد: در نشستی که با وزیر صمت داشتیم مسأله AFTF و مشکلاتی که گریبان گیر تجار است بررسی شد که وزیر اقتصاد عنوان کرد در این زمینه تصمیمات خوبی گرفته شده و بسیاری از مشکلات تجار را در زمینه گردش مالی مرتفع می کند.
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی گرگان:
تعدد سامانه ها نفس تولید کننده و تاجر را بریده است
عضو هیات نمایندگان اتاق گرگان در ادامه این جلسه اظهار کرد: تکثر سامانه های متعدد شرایط را برای فعالان اقتصادی سخت کرده است .
رودی گفت: این سامانه ها برای تسهیل فعالیت ها ایجاد شده اما متاسفانه دست و پای فعالان اقتصادی را بسته است.
وی ادامه داد: تمامی فروش ها باید در سامانه تجارت اعلام شود و مشتری حقیقی بالای ۱۰ تن امکان خرید ندارد و این در حالی است که مشتریان ما ۲۰۰تن سفارش خرید میدهند اما باید هر سری ۱۰تن ثبت سامانه نیم.
وی افزود: برخی محصولات تولیدی به صورت تناژی محاسبه می شوند.
رودی بیان کرد: در حال حاضر نیز اعلام شده که طرف خریدار باید ثبت سامانه انجام دهد و برای سال آینده به اذعان کارشناسان سازمان توسعه صد درصد فروشی که انجام می شود باید در این سامانه ثبت شود و این در حالی است که برخی خریداران اطلاعاتی از این سامانه ندارند و حتی نمیتوانند با آن کار کنند.
رودی گفت: مسأله رفع تعهد ارزی از یک مشکلات فعالان اقتصادی است.
وی ادامه داد: ورود موقت به سامانه را می توانیم انجام دهیم اما زمانی که کالایی را برای واردات نیاز داریم اگر از محل صادرات خودمان ثبت کنیم سامانه قبول نمی کند و به هر جا مراجعه می کنیم پاسخی دریافت نمی کنیم.
وی افزود: این مسأله ورود از محل موقت در سامانه، حدود ۲سالی می شود که قرار بوده اصلاحیه بخورد اما همچنان روال قبل پابرجا است وحتی ضمانت نامه نمی توانیم بگیریم و به هر جا مراجعه میکنیم یک دلیل می اروند.
وی در ادامه از مشکلات شهرکهای صنعتی سخن گفت و افزود: تصفیه خانه شهرکهای صنعتی مشکل دارد و ۶۰۰مترمکعب فاضلاب به پایین دست هدایت می شود.
رودی گفت: مدت سه سال است به عنوان شرکت خدماتی برای حل مشکل آن اقدامی صورت نگرفته است که باید جلسه ای در این خصوص مشترک با شرکت شهرکهای و محیط زیست گذاشته شود.
وی گفت: فاجعه زمانی اتفاق می افتد که اگر دیواره چاه فرو بریزد ۳۰۰میلیون تومان هزینه دارد ولی شرکت شهرکهای قبول ندارد .
مجوزهای موازی صنایع غذایی دردسر جدید
در ادامه دومهری با بیان اینکه مجوزهای موازی دردسر ساز شده اند، هم گفت: صدور مجوزهای موازی در صنعت غذا مشکلات زیادی ایجاد کرده به این صورت که هم استاندارد و هم بهداشت و سپس نامه نگاری می کنند که این مسأله کلافه کننده شده است.
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی گرگان افزود: اخذ مجوز یک طرف مسأله است اما بعداز دریافت مجوز باید ماه ها منتظر دریافت کد تولید محصولات غذایی باشیم که نیاز است اتاق در این خصوص مطالبه گری جدی انجام دهد.
دو مهری ادامه داد: مسأله بعدی دستورالعمل های جدید بانکی است که ۳۰درصد پول را باید ماه ها در بانک بخوابانید و سپس تقاضای وام کنیم که با این شیوه هم ما را معطل نگه میدارند.
وی افزود: باید بانک ها برای این مدل رفتارها توجیه شوند اینکه وقتی ۳۰درصد پول رسوب میکند در بانک، چرا به هنگام پرداخت وام و کسب امتیاز همچنان سنگ اندازی می کنند.
امیر یوسفی در پاسخ به مسأله مجوزهای صنایع غذایی گفت که ، کمیسیون صنایع غذایی اتاق ایران در زمان ریاست سابق نسبت به این موضوع واکنش نشان داده و از اینکه در رابطه با اعطای مجوزهای موازی چرا با اتاق ایران مذاکره نشده و از آنها استعلامی صورت نگرفته انتقاد کرده است.
مبصری عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی گرگان نیز در رابطه با تسهیلات بانکی عنوان کرد که دولت ۲۷۰همت برای تسهیلات تولیدی در نظر گرفته و سوال اینجا است که از این میزان سهم استان گلستان چقدر است و می طلبد تا اتاق و استان در این رابطه مطالبه گری جدی داشته باشد .
رییس کمیسیون کشاورزی اتاق نیز با بیان اینکه بانکهای استان باید در رابطه با گردش های مالی گزارش ارائه دهند، گفت: نیاز است تا مدیران بانک های عامل استان در جلسه ای نسبت به درامدها، منابع ، تسهیلات پرداختی و وضعیت بودجه ای خود گزارش مفصلی ارائه دهند .
هامان هاشمی گفت: ضروری است این مسایل در ستاد تسهیل توسط اتاق ایران و نمایندگان پیگیری شود .
ابوذر فردوسی نیز با اشاره به اینکه به اندازه صادرات کالا نمی توانیم کالا وارد کنیم، اظهار کرد: دولت اعلام کرده به دنبال اجرای طرح ارز توافقی است و تا زمانی که ارز توافقی اجرایی نشود این سیاست بازی های همچنان ادامه دارد.
وی افزود: شرکتهای خدماتی به نوعی مارکز شرکا شهرک های شده اند.
وی افزود: عملکرد بانکهای عامل قابل قبول نیست و فعالان اقتصادی به دنبال وام های چند صد میلیونی نیستند بلکه ما به دنبال هزار میلیارد برای استان هستیم و بهتر است استاندار و نمایندگان برای استان تخصیص ۵ همتی برای استان بگیرند.
قلندری هم گفت: تجربیات من می گوید که باید در این کشتی متلاطم خودمان را رها کنیم و در این دغدغه ها به دنبال ارائه پیشنهادات جدید برای رفع مشکلات باشیم.
وی افزود: اتاق باید در سریع ترین زمان ممکن برای حل چالش فعالان اقتصادی استان یک جلسه با استاندار ترتیب دهد.
قلندری ادامه داد: اگر هماکنون با این جلسه کابینه جدیدی به استاندار پیشنهاد بدهیم قطعا می توانیم سهم بخش خصوصی را از منابع مختلف بگیریم.
چوپانی نایب رئیس اتاق بازرگانی گرگان در این جلسه با بیان اینکه باید به دنبال حل علت باشیم ، اظهار کرد: یکی از مشکلات بخش خصوصی و حل نشدن مسایل آن این بود که استاندار قبلی افراد رده پنجم خود را به این جلسات می فرستاد ولی در زمان مناف هاشمی وحق شناس هر دو استاندار خودشان در جلسات فعالان اقتصادی حاضر می شدند.
وی افزود: هم اکنون نیز زمان آن رسیده با ملاقات استاندار جدید مجددا شرایط حضور ایشان را در جلسات فعالان اقتصادی مهیا کنیم.
علی محمد چوپانی با اشاره به مشکلات ناترازی برق و گاز هم اذعان کرد: به تولید کنندگان اعلام شده که سوخت جایگزین بگیرند، اما سوالی که اینجا مطرح می شود این است که چطور هر زمان بخواهیم گازوئیل به راحتی در بازار پیدا می شود اما برای دریافت سوخت جایگزین باید ثبت نامه سامانه ای انجام شود تا از قاچاق سوخت جلوگیری کنند.
در کنار فعالان اقتصادی هستیم
معاون شرکت نفت گلستان در این جلسه با اشاره به اینکه این شرکت باید برای حتی یک لیتر سوخت هم جوابگو باشد، اظهار کرد: بازرسان سازمان بازرسی کشور مدت ۷ماه در اداره ما مستقر بودند به گونه ای که حتی قفل درب اتاقی که در آن کار میکردند را خودشان تعویض کردند و در این مدت ما باید حتی برای دو کپسول گاز که به یک ساندویچی در آق قلا داده بودیم پاسخگو می بودیم.
توکلی زاده بیان کرد: ما در کنار تولید کنندگان هستیم و اگر مواقعی سخت گیری میکنیم دستورالعمل از بالا است و نظر شخصی ما نیست.
وی افزود: هنگامی که اطلاعیه صادر میکنیم که متقاضیان سوخت جایگزین در سامانه ثبت نام کنند باید به سرعت این کار را انجام دهند.
توکلی زاده گفت: چنانچه مسایل و مشکلات بخش خصوصی در تامین سوخت را بدانیم حتما راهکار ارائه می دهیم.
وی افزود: برای واحد های تولیدی بزرگ سوخت ذخیره شده است اما در حال حاضر ۳۰۰میلیون مترمکعب روزانه کمبود سوخت داریم .
وی افزود: بازرسان این شرکت سوخت قبلی را چک و سپس سوخت جایگزین را تحویل افراد ثبت نام کرده در سامانه می دهد .
توکلی زاده گفت: بر اساس ظرفیت هر واحد تولیدی به آن واحد سوخت تعلق می گیرد.
شمالی نایب رئیس دوم اتاق بازرگانی گرگان هم بیان کرد: واحد های تولیدی بیشتر از آن سوختی که اعطا می شود نیاز دارند و بیشتر مواقع به دنبال تهیه گازوئیل آزاد می روند.
وی افزود: سوال اینجا است که اینهه گازوئیل آزاد به رغم کمبود سوخت در کشور چگونه در استان موجود است، اما تولید کننده برای تیم لیتر زیر ذره بین می رود.
گلستان از مزیت هیات تجاری بهره مند نیست
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی گرگان هم در این نشست اظهار کرد: در رابطه با شرکتهای خدماتی به شرکت شهرکها نامه زده شده و خواهان تغییر رویه فعلی هستیم.
بهرامی افزود : اینکه برخی از افراد، زمینی را به صورت وام خریداری می کنند اما موقع افزایش قیمت زمین را نقد می فروشند ، چون تولید کننده نیستند که جای سوال و پیگیری دارد.
وی در ادامه از عدم حضور هیات های تجاری در استان انتقاد کرد گفت: متاسفانه گلستان از مزیت هیات های تجاری بهره مند نیست .
بهرامی گفت: وقتی استاندار خراسان به دنبال بخش خصوصی و توجه به آنها است ، بدون شک هیات های تجاری بیشتری را جذب می کنند .
وی افزود: در بسیاری موارد تولید کنندگان ما از برنامه ها و تفاهم نامه های جدید با کشور ترکمنستان خبردار نیستند.
بهرامی گفت: به عنوان نمونه در این وضعیت ناترازی انرژی همان ترکمنستانی که گاز را به روی ما بسته وقتی با پیشنهاد ما برای خرید گاز مواجه شد آن را پذیرفت .
وی افزود: در حوزه فعالیت های عمرانی نیز همینگونه است و ترکمنستان به شدت نیازمند نیروهای استان برای اجرای طرح های عمرانی است.
بهرامی بیان کرد: ترکمنستان گاز و پروژه دارد اما پول ندارد و تولید کنندگان به راحتی می توانند با عقد قرارداد از این پتانسیل قوی بهره مند شوند.
وی گفت: هیات های تجاری از جمله ترکمنستان نه فقط در رویدادهای نمایشگاهی ما شرکت کردند که مبلغ ۵۰۰ میلیون دلار پول به اتاق مشترک واریز کردند و این مسأله نشان دهنده این است که آنها پول دارند.
بهرامی اظهار کرد: ما ۱۰ پروژه در اتاق مشترک داریم که ترکمنستان از افراد ما طلبکار است که تعداد ۴ طلبکاری پرداخت شده است.
به گفته وی باید دست به دست هم دهیم تا روابطی سالم بین دو کشور ایران و ترکمنستان انفاق بیفتد.
۸منطقه آزاد تجاری جدید مصوبه ورود کالا و خودرو ندارد/فضای اداری استان تفکر توسعه ای ندارد
رییس کمیسیون صادرات اتاق بازرگانی نیز در این جلسه با بیان اینکه ۸منطقه آزاد تجاری جدید دارای مصوبه ورود کالا و خودرو نیست، اظهار کرد: اینچه برون نیز یکی از همین مناطق است که نمیتوان از ظرفیت ورود کالا و مسافر از آن بهره برد.
سعید صفوی افزود: این در حالی است که مناطق آزاد تجاری قدیمی از جمله انزلی دارای بخش ورود کالا و خودرو هستند.
وی ادامه داد: ما می توانیم به همراه استان ۷استان دیگر که مناطق آزاد تجاری جدید در آنها مصوبه گرفته گفتگو کنیم . به این صورت که هر ۸ استان با نمایندگان مجلس خود در این رابطه نشستی داشته باشد و همه این نمایندگان یکصدا این مصوبه را در مجلس مطرح و آن را تغییر دهند.
رییس کمیسیون کشاورزی هم در ادامه با اشاره به سفر رهبر ترکمنستان به ایران ، آن را نقطه عطفی برای بهبود روابط عنوان کرد و گفت: این اتفاق بهترین فرصت برای گلستان است تا بتواند روابط تجاری محکم تری با این کشور برقرار کند.
وی افزود: در گذشته یک نفر از خراسان به عنوان نماینده دو کشور انتخاب می شد ولی امسال این قرعه به نام گلستان افتاد و دکتر ایری دبیر هیات نمایندگان استان در مجلس، به عنوان نماینده دو کشور معرفی شده است اما متاسفانه تا کنون مطالبه کری جدی صورت نگرفته است.
هاشمی عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی گرگان بیان کرد: پیشنهاد میکنم با وزیر راه که به عنوان دبیر کمیسیون دو کشور انتخاب شده است جلسه ای گذاشته شود و از ایشان دعوت شود که از نزدیک از زیرساخت های گلستان به سمت ترکمنستان بازدید داشته باشد.
هاشمی افزود: انجام شدن این دیدار موجب باز شدن بسیاری از گره ها خواهد شد.
وی افزود: برای رفع مشکلات منطقه اینچه برون ، پیشنهاد میدهم تا روسای چند کمیسیون ، کنسرسیومی تشکیل داده و جلسات آن را هدایت کنند و با پیگیری ماجرای سفر رهبر ترکمنستان به ایران ، با جدید مسأله ارتباط با این کشور را پیگیری کنند.
هاشمی در رابطه با جلسه تامین مالی که در تهران برگزار شد ، اظهار کرد: در این جلسه معاون بانک کشاورزی کشور و خالدی رییس مدیر کل سرمایه گذاری وزارتخانه حضور داشتند و در آن نشست برای رفع دغدغه های سیب زمینی کاران و پنبه کاران صحبت های جدی انجام شد که نامه ای در همین رابطه به وزیر جهاد ارسال شد که پیرو آن مبلغ ۳۰۰میلیارد تومان برای سیب زمینی کاران گلستان مصوب شد که بتوانند بدون امتیاز حساب و گردش مالی برای کشت خود وام دریافت کنند که برای پنبه هم آن را اجرا کردیم و امیدواریم برای سایر محصولات هم بتوانیم از این تسهیلات دریافت کنیم.
هاشمی ادامه داد: مسأله دیگری که به شدت بازار سم و کود را تحت تاثیر قرار داده حضور هر روزه بازرسان در بازار است که کلافه کننده شده و شما در هیچ استانی نمیبینید که هر روز بازرسان وارد محل کسب شده افراد شوند و باید جلسه ای برای تنظیم بازار بگذارید تا این مسأله پیگیری وحل و فصل شود.
https://edu.gccim.com/blog/1725