درباره اتاق
خدمات الکترونیک
معرفی استان
تشکل ها
فعالین اقتصادی

نشست خبری اعضای هیئت رئیسه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گرگان با اصحاب رسانه

دسته بندی اخبار / 1403/10/13

نشست خبری اعضای هیئت رئیسه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گرگان با اصحاب رسانه

تقویت روابط دیپلماسی انتظار بخش خصوصی است/رشد ۴۷درصدی صادرات در ۹ماهه امسال

 

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گرگان در نشست خبری با اصحابه رسانه، اظهار کرد:در 9ماهه گذشته 676 هزار و 700 تن کالا به ارزش347میلیون و 700هزار دلار از استان گلستان صادر شده که در مقایسه با 9ماهه سال گذشته از نظر وزنی 54 درصد و از نظر ارزش 47درصد رشد داشته است.

امیر یوسفی گفت: ید، پلی استایرن، میله گرد و تخم مرغ از عمده اقلام صادراتی بشمار می رود که به 28 کشور صادر شده است.

وی افزود: صادرات 9 ماه گذشته به کل صادرات پارسال نزدیک شده است.

یوسفی بیان کرد:20 هزارو900 تن کالا به ارزش 63 میلیون و 400هزار دلار وارد استان گلستان شده که از نظر وزنی 64 درصد و از نظر ارزش 45درصد نسبت به سال گذشته کاهش داشته است.

وی ادامه گفت: روغن خام سویا، روغن خام ذرت، پنبه، روغن پایه معدنی و ماشین آلات کارخانجات نمونه ای از کالاهای وارداتی بشمار می رود.

رئیس اتاق بازرگانی گرگان تصریح کرد:بهتر شدن روابط سیاسی و اقتصادی با کشورهای همسایه و رفت وآمدهای مقامات  تاثیر خوبی در توسعه صادرات داشته اشت.

وی افزود:همچنین اعزام و پذیرش هیاتهای تجاری و مشارکت فعالان اقتصادی در نمایشگاههای خارجی در رشد مراودات تاثیر گذار بوده است.

یوسفی تاکید کرد:به نمایندگی از پارلمان بخش از خصوصی از دولت چهاردهم انتظار داریم که دیپلماسی سیاسی و اقتصادی را با دیگر کشورهای گسترش داده و با حل مشکلاتی همچون FATF و برقراری روابط بانکی راه را برای بازرگانان جهت تقویت تجارت فراهم کند.

وی گفت:در استان گلستان برای تقویت صادرات نیاز به استقرار زیرساخت داریم متاسفانه زیرساختها از جمله امکانات تخلیه وبارگیری در مرزاینچه برون بسیار کم است و در تجارت استان اثر منفی دارد.

یوسفی ادامه داد: بخش خصوصی نیز بارها و بارها برای توسعه تجاری این منطقه و سرمایه گذاری در آن اعلام آمادگی کرده است اما به دلیل فقدان زیر ساخت های اساسی از جمله انرژی و آب هنوز امکان پذیرش سرمایه گذار را نداریم اما با اجرایی شدن این زیرساخت ها این منطقه به هاب اقتصادی کشور تبدیل خواهد شد.

یوسفی برای راه اندازی بازارچه اینچه برون هم بیان کرد: متاسفانه بعد از دوران کرونا این بازارچه مرزی هنوز رنگ تجاری  به خود نگرفته و در سفری که به ترکمنستان و دیدار با سفیر ایران و ترکمنستان داشتیم تصمیمات خوبی در این رابطه گرفته شد، چرا که اقتصاد مردم منطقه مرزی اینچه برون و آق قلا با راه اندازی این بازارچه تغییر می‌کند اما هم اکنون چند سالی است که به دلیل کم رونقی این بازار مردم با مشکلات اقتصادی زیادی روبرو شده اند.

یوسفی اظهار کرد:انتظار دیگر ما از دولت این است که با همکاری ترکمنستان جاده اینچه برون به ترکمن باشی بازسازی بشود چرا که کامیونهای صادراتی با مشکل فراوان به مقصد می رسند.

وی در بخش دیگری از همان خود در رابطه با توسعه ارتباط تجاری و ارزی هم گفت: حل این مسأله مستلزم رایزنی های دیپلماسی است و امید آریم به همین زودی با رفع برخی موانع ارزی و تجاری با حضور دولت سیزدهم و همراهی مجلس شاهد اتفاقات خوبی باشیم.

 وی گفت:تسریع در بازگشایی مسافری مرز  که بعد از کرونا بسته شده یکی از مطالبات بخش خصوصی است

وی در ادامه افزود: تعداد کارتها در پایان 9ماهه سال گذشته 765فقره بوده که در پایان 9ماهه امسال به 1106فقره رسیده که نشان از رشد44 درصدی صدور کارت بازرگانی و عضویت و بالتبع بالارفتن تعداد بازرگانان استان است.

یوسفی بیان کرد:در بخش صدور گواهی مبدا کالا برای صادرات در 9ماهه گذشته 3524 فقره گواهی  در اتاق بازرگانی صادر شده که رشد 16درصدی نسبت به 9ماهه سال گذشته داشته است.

رییس اتاق بازرگانی گرگان افزود: سال گذشته ۳۹مصوبه در شورای گفت و‌گوی دولت و بخش خصوصی داشتیم که مهمترین این مصوبات پیگیری و توسعه عمرانی اینچه برون بوده است.

امیر یوسفی با بیان اینکه اتاق بازرگانی همواره با پیگیری های مستمر سعی در رفع مشکلات کشاورزان و توسعه کشاورزی داشته است، اظهار کرد: کمیسیون تخصصی کشاورزی اتاق بازرگانی با جلسات مستمر خود همواره در رفع مشکلات کشاورزان استان تلاش کرده است که می توان به ضرر سیب زمینی کاران در سال گذشته اشاره کرد که با تلاشهای این مجموعه تتا.ن روستایی محاب به خرید سیب زمینی شد و امسال نیز تسهیلات بانکی برای کشت سیب زمینی برای آنها در نظر گرفته شده است.

رئیس اتاق بازرگانی گرگان اظهار کرد:در حوزه آموزش در 9ماهه اول سال جاری 105 دوره با حضور 19هزار و 100 نفر برگزار شده که در مقایسه با سال گذشته در تعداد دوره ها 28درصد و شرکت کنندگان73 درصد رشد نشان می دهد.

وی گفت:در نمایشگاه اگروفود ترکمنستان بیش از  20 شرکت گلستانی مشارکت داشتند. و در مجموع 60 شرکت تولیدی و بازرگانی از سراسر کشور حضور داشتند که خوشبختانه برخی از شرکتها موفق به عقد قرارداد شدند و برخی هم به تفاهم رسیدند و ارتباط خوبی بین بازرگانان ما و طرفهای تجاری در ترکمنستان برقرار شد.

وی در ادامه مطالبه کری رسانه ها را در توسعه استان مهم دانست و گفت: رسانه های استان با مطالبه گری در بخشهای مختلف اقتصادی می توانند بر روند اجرایی شدن طرح ها نقش موثری داشته باشند.


https://edu.gccim.com/blog/1770

ارسال نظر

بالا