درباره اتاق
خدمات الکترونیک
معرفی استان
تشکل ها
فعالین اقتصادی

نشست بررسی راهکار های تقویت همکاری های تجاری و اقتصادی با کشور قزاقستان

دسته بندی اخبار / 1397/11/18

نشست بررسی راهکار های تقویت همکاری های تجاری و اقتصادی با کشور قزاقستان

 

 

حبیب اله ملکوتی فر در نشست بررسی راهکارهای تقویت همکاری های تجاری و اقتصادی با کشور قزاقستان اظهار کرد: بندر اکتائو ۴۸۰ مایل دریایی با اینجا فاصله دارد در صورتی که همین بندر با آستانه پایتخت قزاقستان نزدیک به دو هزار و ۵۰۰ متر فاصله دارد و به ما بسیار نزدیک تر است و راه دریایی یکی از آسان ترین راه های ارتباطی برای تجارت است.

وی افزود: باری که از طریق راه دریایی ارسال می شود تنها بین پنج کشور قرار می گیرد و در شرایط فعلی نقل و انتقالات کشور ما یک و نیم برابر شده است.

ملکوتی فر ادامه داد: آکتائو حدود ۷۰۰ هزار نفر جمعیت دارد و به دنبال افزایش جمعیت تا حدود دو میلیون نفر است، این بندر در منطقه به شکل هاب عمل می کند و آقای نظر بایف گفته است این بندر تا چندین ساله دیگر به دبی خزر مشهور شود.

وی تصریح کرد: هر زمان کشورهایی مانند ترکیه، عربستان و آمریکا به منطقه ای ورود جدی داشته باشند این موضوع نشان می دهد آن منطقه دارای ظرفیت مهمی است که باید جدی گرفته شود و تجارت ترک ها در این منطقه جدی است تا جایی که سرکنسول ترکیه گفته در حال ساخت ساختمان سرکنسول در اکتائو است تا به مکانی دیدنی در این منطقه تبدیل شود.

سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در کشور قزاقستان گفت: ترکیه پروازی از اکتائو برقرار کرده که معمولا هر پرواز با یک سوم ظرفیت انجام می شود اما ادعای ورشکستگی ندارد ما هم اگر خط پروازی از گرگان به اکتائو برقرار کردیم باید این مباحث در نظر گرفته شود چراکه حضور ما دراکتائو سوای منافع اقتصادی در بحث استراتژیک هم برای آینده ما مهم است.

ملکوتی فر ادامه داد: برخی از تجار و سرمایه گذاران ایرانی به قزاقستان می آیند، برای شروع کار ۲۰ هکتار زمین دریافت می کنند و شرکت خود را ثبت می کنند اما در این مرحله کار را رها می کنند و چون تعداد این افراد زیاد است اعتبار سایر تجار ایرانی را زیر سوال می برد.

وی افزود: تا کنون هیچ کدام از دولت های ما بحث نگاه استراتژیکی آنطور که به خلیج فارس داشته به خزر نداشته اند در صورتی که حضور در خزر سرمایه گذاری عینی است و هر محصولی که در این استان وجود داشته باشد در اکتائو مشتری دارد به شرطی که معرفی شود.

 

قزاقزستان ظرفیت تجارت در بحث گوشت را داراست

ملکوتی فر اظهار کرد: بحث تجارت گوشت یکی بحث هایی است که با کشور قزاقستان به راحتی می توانیم انجام دهیم و من تعجب می کنم در کشور گوشت به این وضعیت افتاده است.

وی ادامه داد: من هر گاه بحث انتقال دام زنده از اکتائو به کشور را مطرح کردم همه می گفتند این دام از طریق ریلی و دریایی تلف می شود اما ما برای آزمایش ۴۰۰ راس گوسفند از طریق خط ریلی به اینچه برون منتقل کردیم و هیچ کدام از دام ها تلف نشد اما به دلیل یک هفته ای که در گمرک بود پنج کیلو از وزن هر کدام از دام ها کم شد اما باز هم تلفاتی نداشت.

سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در کشور قزاقستان گفت: تاجر قزاقستانی اعلام آمادگی کرد تا پایان سال میلادی توانایی دارد ۱۰۰ هزار دام زنده به گلستان وارد کند اما تاجر گلستانی اعلام کرد حمایتی از استان برای این کار وجود ندارد.

ملکوتی فر گفت: این بندر اکتائو برای از ابتدا برای تجارت با ایرانی ها ساخته شده و باید از این ظرفیت نهایت استفاده را کرد.

وی تصریح کرد: به من پیشنهاد شده تا در دانشگاه اکتائو یک نمایشگاه یک هفته ای با نام هفته فرهنگی ایران برگزار کنم اما من به تنهایی نمی توانم و از همه شما برای برپایی این نمایشگاه کمک می خواهم.

سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در کشور قزاقستان گفت: در منطقه اورآسیا ما بهترین ارتباط را با قزاقستان داریم و می توانیم این ارتباط را در بحث های توریست درمانی، گردشگری و ... توسعه دهیم.

ملکوتی فر ادامه داد: یکی از مباحث مهم مطرح شده بحث ویزا و برقراری پرواز از اکتائو به گرگان است که ما در بحث ویزا مشکلات را حل کرده ایم و تلاش می کنیم پرواز گرگان به اکتائو را تا عید سال راه اندازی کنیم. 

علم، تجربه و همگرایی شروط توسعه تجارت است

 

علی محمد چوپانی در نشست بررسی راهکارهای تقویت همکاری های تجاری و اقتصادی با کشور قزاقستان اظهار کرد:  یکشنبه هفته آینده وزیر اقتصاد مهمان استان گلستان هستند و جلسه ای با بازرگانان خواهند داشت.

رییس اتاق بازرگانی صنایع معادن و کشاورزی گرگان خطاب به بازرگانان گفت: اگر پیشنهادی دارید تا روز شنبه به اتاق تحویل دهید چراکه اقتصاد کلان توسط ایشان در شورای مربوطه تبیین می شود.

 

چوپانی افزود: این چیزی که ما می بینیم عدم همگرایی است، ما برای هرچیزی به تجربه اعتقاد دادیم جز تجارت؛ به این موضوع که می رسیم هر کسی به خودش اجازه می دهد وارد این عرصه شود و خدایی نکرده ورشکسته می شود پس باید با علم و تجربه به همگرایی برسیم.

رئیس اتاق گرگان افزود: مثلا در دبی یک عرب، یک ایرانی و یک آلمانی با هم شریک می شوند و کارشان را انجام می دهند چون به وجه اشتراک رسیده اند اما ما نتوانستیم ساز و کار خوبی داشته باشیم.

چوپانی ادامه داد: باید برای برگشت ارز ناشی از صادرات راهکاری پیش بینی کنیم تا بازرگانان ما با آرامش بیشتری فعالیت کنند مثلا در ترکیه کشور ترکمنستان حسابی باز کرده تا بازرگانان پول خود را به این حساب مشترک واریز کنند و با یک فیش در کشور خود پولشان رادریافت کنند.

وی تصریح کرد: ما هم باید باید سازوکار خود را تعریف کنیم تا در چهارچوب بانکی باشد.

چوپانی گفت: تلاش می کنیم ویزا به شکل فرودگاهی انجام شود.

 

تحریم ها قرارگاه های اقتصادی ما را هدف قرار داده است

امیر عابدی در نشست بررسی راهکارهای تقویت همکاری های تجاری و اقتصادی با کشور قزاقستان اظهار کرد: در بخش روادید از سمت جمهوری اسلامی مشکلی نداریم و هر تقاضایی که به کنسولگری های ما ارسال می شود پذیرش داده می شود.

وی افزود: بخش صادرات و سرمایه گذاری قزاقستان به وزارت خارجه این کشور سپرده شده و این کار این پیامد را برای ما دارد که در حوزه دیپلماسی باید فعال تر از گذشته باشیم.

عابدی تصریح کرد: شاخص های توسعه قزاقستان از کشور ما بالاتر است و ما قطعا می توانیم از آن ها الگو بگیریم.

وی با بیان اینکه در بحث حمل و نقل زمینی مذاکراتی انجام شده است و اتاق مشترک در سطح ملی کارهایی انجام می دهد، گفت: در بحث پرواز هوایی «ایراسانه» که سهامدارانش انگلیسی بودند در زمینه پرداخت پول و تحریم ها دچار مشکل بودند اما  خبرهایی می رسد که پرواز ایران به آلماتی به زودی انجام می شود.

عابدی اظهار کرد: ما تنها با کشور قزاقستان مشکل بانکی نداریم بلکه با تمام دنیا مشکل بانکی داریم وتحریم ها قرارگاه اقتصادی ما را هدف قرار داده است.

وی ادامه داد: من به عنوان مسئول اتاق قزاقستان وظیفه دارم اطلاعات را بررسی، به روز رسانی و پیگیری کنم ونتایج را اطلاع دهم، ما درشرایط سختی قرار داریم قزاقستان برای ما اهمیت ویژه ای دارد چراکه با دو کشور راهبردی ما در حوزه بین المللی یعنی چین و روسیه ۶ هزار کیلومتر مرز مشترک دارد.

رئیس اتاق مشترک ایران و قزاقستان در رابطه با جاده ابریشم گفت: از آنجایی که ما به لحاظ لجستیک و زیرساختی بسیار ضعیف هستیم و هنوز استراتژیک در این حوزه نداریم و قزاقستان منطقه کاسپین انزلی را به لحاظ هدف کریدور ایران قبول کردند.

وی گفت: در زمینه راه اندازی «رورو» برنامه ریزی هایی انجام شده  و در بندرامیرآباد سرمایه گذاری هایی هم شده است، البته این روروی ریلی است چراکه روروی ماشینی توجیهی ندارد.

مشکل ویزای کشور قزاقستان رفع شده و این کار با سرعت از سوی ما انجام می شود

 


https://edu.gccim.com/blog/231

ارسال نظر

بالا