با عنایت به بند ۴ مصوبات شورای عالی توسعه ی صادرات غیر نفتی کشور مبنی بر سپرده گذاری ۲۵۰ میلیون یورویی از منابع صندوق توسعه ی ملی به منظور تسهیل در صدور ضمانت نامه های ارزی صادرات خدمات فنی و مهندسی، شرایط عمومی سپرده گذاری فوق در بانک های عامل جهت صدور ضمانت نامه های ارزی مورد نیاز صادر کنندگان خدمات فنی و مهندسی به شرح ذیل می باشد:
۱) ارائه ی مجوز کمیته ی ماده (۱۹) آیین نامه ی اجرایی حمایت از صادر کنندگان خدمات فنی و مهندسی در خصوص ضمانت نامه ی مذکور
۲) ارائه ی مجوز این بانکی به بانک عامل در خصوص صدور ضمانت نامه ی مورد نظر
۳) ارائه ی گواهینامه ی تشخیص صلاحیت پیمانکاران مشاوران سازمان برنامه و بودجه کشور توسط صادر کننده ی خدمات فنی و مهندسی جهت استفاده از تسهیلات مزبور
۴) استفاده از سپرده می مزبور جهت صدور ضمانت نامه صرفا منوط به برنده شدن صادر کننده در مناقصه ی خارجی می باشد.
۵) استفاده از سپرده می مزبور صرفا جهت صدور ضمانت نامه ی پیش پرداخت صادرات خدمات فنی و مهندسی امکان پذیر
۶) استفاده از سپرده ی مزبور صرفا بابت ضمانت نامه هایی خواهد بود که بر اساس فهرست کشورهای هدف صادراتی جمهوری اسلامی ایران در سال ۱۳۹۷ در ارتباط با بانک های ایرانی دارای مشکل می باشند.
۷) پرداخت تسهیلات مزبور به موسسات و شرکت هایی مجاز است که حداقل ۸۰ درصد سهام با سهم الشرکه آن ها مستقیم و یا با واسطه ی اشخاص حقوقی متعلق به اشخاص حقیقی باشد.
۸) پرداخت تسهیلات فوق به اشخاص حقوقی و بنگاه های اقتصادی که صرف نظر از نوع مالکیت، بیش از ۲۰ درصد اعضای هیأت مدیره ی آن ها توسط مقامات دولتی تعیین می شوند، ممنوع است.
۹) نرخ سود سپرده های ارزی صندوق توسعه ی ملی بابت صدور ضمانت نامه ی پیش پرداخت صادرات خدمات فنی و مهندسی در صورت گشایش اعتبار اسنادی ( L / C ) به میزان دو درصد و در غیر این صورت به میزان 5/2 درصد تعیین شده است.
10) صدور ضمانت نامه از طرف بانک های عامل (سپرده پذیر) از محل منابع صندوق توسعه ی ملی موکول به اخذ وثیقه از مضمون عنه مطابق شرایط مندرج در آیین نامه ی صدور ضمانت نامه و ظهر نویسی از طرف بانک های مصوب شورای پول و اعتبار می باشد.
۱۱) بانک عامل باید بلافاصله پس از واریز وجه سپرده، نسبت به صدور گواهی سپرده و ارسال به صندوق توسعه ی ملی اقدام نماید.
۱۲) وجه التزام نیز طبق آخرین مقررات و آیین نامه های ابلاغی از سوی بانک مرکزی خواهد بود.
۱۳) ارزش و مدت زمان قرارداد سپرده گذاری مورد بحث بسته به شرایط طرح، درخواست بانک عامل و سیاست های صندوق توسعه ی ملی تعیین می گردد.
۱۴) به منظور استفاده از تسهیلات مذکور در چارچوب شرایط فوق، آن بانک می تواند درخواست خود را به صندوق توسعه ی ملی ارسال نماید تا پس از بررسی، نسبت به سپرده گذاری ارزی توسط صندوق مزبور اقدام لازم انجام شود.
https://edu.gccim.com/blog/141