معاون وزیر و رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران در نامهای به روسای سازمانهای صنعت، معدن و تجارت ۳۱ استان و جنوب کرمان، دستورالعمل کارگروه پایش رفتار تجاری را جهت اجرا ابلاغ کرد.
حمید زادبوم در این زمینه اظهار داشت: در اجرای تبصره بند ۶ ماده ۱۰ آییننامه اجرایی قانون مقررات صادرات و واردات، دستورالعمل کارگروه پایش رفتار تجاری که توسط اعضای کارگروه موضوع تبصره تهیه و تنظیم شده است، جهت استحضار و اقدام ارسال میشود.
زادبوم به روسای سازمانهای صنعت، معدن و تجارت ۳۱ استان و جنوب کرمان تاکید کرد: ضمن رعایت مفاد دستورالعمل مذکور، گزارش عملکرد به صورت مستمر و ماهانه به دبیرخانه کارگروه مستقر در دفتر مقررات صادرات و واردات ارسال شود.
گفتنی است، این دستورالعمل در ۱۳ ماده و یک تبصره تنظیم شده و به تأیید حمید زادبوم، معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران، مهدی میراشرفی، معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی و رئیس کل گمرک ج. ا. ایران، غلامحسین شافعی، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران و بهمن عبداللهی، رئیس اتاق تعاون رسیده و از تاریخ ابلاغ لازمالاجرا است، همچنین کلیه اعضا موظف به همکاری با کارگروه هستند.
متن "دستورالعمل پایش رفتار تجاری" به پیوست در دسترس قرار گرفته است.
در ماده7 این بخشنامه آمده است:
ماده 7 – مصادیق رفتار سوء تجاری قابل طرح در کارگروه، اعم از موارد ذیل می باشد:
الف) عدم ایفای تعهدات در تحویل کالا یا ارائه خدمات (با تأیید اتاق بازرگانی یا اتاق تعاون)
ب) عدم انطباق کیفیت، کمیت یا آنالیز کالا با کالای سفارش داده شده در محدوده قرارداد (با تأیید اتاق بازرگانی یا اتاق تعاون)
پ)تأخیر غیرموجه در ارسال یا حمل کالا (با تأیید اتاق بازرگانی یا اتاق تعاون)
ت) تخلف در اجرای قراردادهای نمایندگی و تجاری
ث) عدم ایفای کامل و به موقع تعهدات مالی
ج) عدم ایفای تعهدات صادرکنندگان (در مورد تعهدات ارزی به پیشنهاد بانک مرکزی)
چ) رقابت منفی و قیمت شکنی (دامپینگ) (به تأیید اتاق ها یا وزارت صمت)
ح) هرگونه سوء استفاده از کارت بازرگانی و واگذاری آن به غیر (موضوع تبصره 4 بند 3 ماده 10 آیین نامه اجرایی قانون مقررات صادرات و واردات)
خ)تخلفات گمرکی (به پیشنهاد گمرک)
د) هرگونه رفتار خلاف قوانین و مقررات در حوزه تجارت خارحی (به پیشنهاد دستگاه های اجرایی در حوزه اختیارات و وظایف)
https://edu.gccim.com/blog/869